Om Saunagus

I Form & Fritid er saunagus, ifm. offentlig åbningstid, altid på én times varighed. Fire runder i alt, hvoraf den første er den længste på ca. 15 min. Efterfølgende runder varer ca. 10-12 min. Efter hver runde er der en kort pause til afkøling fx på udendørs terrasse/gårdhave eller under kold bruser. Det er også muligt at tappe koldt vand at drikke - medbring selv drikkeflaske.
Gusmesteren ringer med klokken, når ny runde starter.

Gusen foregår i 85 grader varm wellnesssauna med stjernehimmel og plads til 42 personer.

Vi bruger udelukkende 100% rene æteriske olier. Der spilles dæmpet musik under gusen - bl.a. wellness og velkendte toner fra musikkens verden.

Hver torsdag aften er stillegus. Til alle øvrige gus, er det den enkelte gusmester, der tilrettelægger, hvilke runder, der er stillegus.
Stillegus betyder, at alle gæster er stille fra de kommer ind i saunaen og blot sidder og nyder musikken og gusen. Kobler af fra hverdagen og samler ny energi.
I runder uden stillegus, kan man tale dæmpet med sidemanden under hensyntagen til de andre i saunaen.

 SAUNAGUS ANBEFALES IKKE TIL GRAVIDE, FOLK MED DÅRLIGT HJERTE ELLER TIL PERSONER MED SVÆKKET HELBRED.

Hvad sker der i kroppen under saunagus?

  • Saunagus er en aroma terapeutisk oplevelse, der giver dig fornyet energi og en smidig hud.
  • Sætter for alvor skub i udrensningen af affaldsstoffer og øger dit stofskifte.
  • Når kroppen udsættes for gus, reagerer kroppen som om den har feber, derfor aktiveres hele immunforsvaret. Dette medvirker til, at bakterier og vira bekæmpes og transporteres væk via blodbanerne.
  • De æteriske oliers helende egenskaber har været kendt og anvendt i tusindvis af år. Olierne har en positiv effekt på både krop og sind og optages både via luftvejene og gennem huden.
  • Også hypothalamus påvirkes. Det er centret i hjernen, som styrer vores hormonproduktion, temperaturregulering, stofskifte, sult og tørst.
  • Hvis du i pauserne mellem de fire runder, sørger for afkøling, så udsætter du din krop for vekslende varme og kulde. Det øger iltoptagelsen, fordi hjertet pumper hurtigere. Derved styrkes kredsløbet. De kolde gys giver også kroppen et hormon-kick, som sætter gang i forbrændingen.
  • Huden, som er vores største organ åbner og trækker sig sammen, og det giver en smidigere og smukkere hud.
  • Saunagus kan medvirke til at afhjælpe fx. stress, søvnløshed, depression og forkølelser.